Buletin de presa 27.05.2020

Social

În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 494 de persoane (dintre care 464 adulţi şi 30 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate şi externate 371 de persoane, iar 39 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu monitorizează un număr de 1759 persoane izolate şi 51 persoane în carantină.

Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a pus la dispoziţia cetăţenilor şi a autorităţilor publice două numere de telefon (0269-211254 şi 0269-216103 şi adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 126 de apeluri pentru a solicita diferite informaţii, în contextul COVID-19. Menţionă că, activitatea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei se desfăşoară operativ non-stop la dispoziţia cetăţenilor şi a autorităţilor publice locale, în vederea gestionării tuturor situaţiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2.

În ceea ce priveşte solicitările la numărul de Urgenţă 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 32 de solicitări, iar Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu unui număr de 100 de solicitări. Intervenţiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de ieri, 26 mai a.c., poliţiştii sibieni împreună cu efective ale poliţiei locale şi ale jandarmeriei au desfăşurat 30 de misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate 909 persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat 4 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Faţă de acestea s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.