Consiliul Judeţean Sibiu încurajează consumul local şi lansează platforma www.gusturisibiene.ro

Social

Consiliul Judeţean Sibiu susţine consumul produselor locale ale judeţul Sibiu si lansează site ul www.gusturisibiene.ro, o platforma care aduce laolaltă toţi producători locali, pentru a facilita accesul cumpărătorilor în mediul on line, dar şi de a promova produsele sibiene.

Structura platformei este adaptată judeţului Sibiu şi a celor cinci microregiuni Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului, Ţara Secaşelor, Mărginimea Sibiului, în mijlocul cărora se află microregiunea Sibiului. Astfel încât vizitatorii platformei Gusturi Sibiene îşi vor putea selecta în funcţie de preferinţe, atât zona, cât şi ce fel de produse îşi doresc să achiziţioneze.

Gusturi Sibiene a integrat în cadrul platformei, atât producători ce se regăsesc de 7 ani în Piaţa Volantă Transilvania, dar şi producători cu reţete certificate sau producători certificaţi ecologic.

Deşi platforma nu este un magazin on line, Gusturi Sibiene conţine toate detaliile producătorului, de la datele de contact, până la date cu privire la produsele pe care le comercializează, făcând astfel facil accesul cumpărătorilor la consumul de produse locale.

„Platforma Gusturi Sibiene a fost gândită iniţial ca un gastro map, în care să fie localizaţi pe harta judeţului toţi producătorii din judeţul nostru, cu scopul de a promova produsele locale, autentice şi sănătoase. Azi, lansarea acestei platforme este însoţită şi de un îndemn pe care îl adresez tuturor: haideţi să susţinem producătorii şi să cumpărăm local. Produsele proaspete comercializate de aceştia sunt binevenite în cămările noastre şi în această perioadă grea pe care o traversăm, dar şi când lucrurile se vor linişti, spune preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Platforma Gusturi Sibiene este rezultatul proiectului european EUREGA Interreg Europe, proiect accesat de Consiliul Judeţean Sibiu şi creat pentru a accelera, a spori şi a asigura recunoaşterea şi includerea produselor alimentare şi gastronomiei în strategii şi politici de la nivel regional, naţional şi, eventual, european, referitoare la patrimoniul cultural, dezvoltarea economică, turism, ocuparea forţei de muncă şi educaţia, ca parte a unui efort de dezvoltare integrat, bazat pe oferta locală.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.