Noul sistem de turnicheți al Stadionului Municipal a fost finalizat

Social

Stadionul Municipal este dotat din această săptămână cu un sistem de turnicheți care asigură accesul publicului în tribuna oficială a Stadionului dinspre parcul Sub Arini, precum și accesul dinspre strada Octavian Goga.

Lucrarea în valoare de 844.000 lei a presupus:

– montarea a șase turnicheți dubli, rezultând astfel 12 căi de acces pentru public prin două puncte situate pe latura dinspre parcul Sub Arini.
– înlocuirea celor două zone de porți duble pietonale prin care publicul va ieși de pe Stadion
– înlocuirea porților auto utilizate de carele de transmisie TV și autocarele echipelor
– instalarea unui turnichet dublu cu două căi de acces și a unei porți pietonale pentru accesul persoanelor cu dizabilități în zona curții interioare a Stadionului; atunci când nu sunt evenimente pe Stadion, această poartă va fi utilizată pentru accesul în zonele pentru practicarea sportului amenajate în curtea interioară
– montarea unui turnichet dublu cu două căi de acces și a unei porție pietonale pe latura dinspre strada Octavian Goga
– montarea unui turnichet în interiorul clădirii administrative având două căi de acces pentru sectorul VIP, cu intrare din clădirea administrativă

Fiecare turnichet este dotat cu cititor de tichete atât la intrare, cât și la ieșire. Cititorul este performant datorită camerei optice cu care este echipat, putând citi de la o distanță de până la 30 cm. Se pot astfel scana fie tichete tipărite, fie QR coduri sau coduri de bare, inclusiv de pe un telefon.

Turnicheții proaspăt dați în folosință sunt protejați de un acoperiș, fiind prevăzuți cu sistem de iluminare și camere video de supraveghere la intrare și ieșire. Imaginile sunt centralizate într-un punct de comandă amenajat în incinta Stadionului pentru ca forțele de ordine să poată supraveghea întreaga zonă pentru siguranța participanților la evenimente.

Reamintim că în prezent este în curs lucrarea pentru refacerea suprafeței de joc a Stadionului. De asemenea, firma contractată de Primăria Sibiu a finalizat proiectul tehnic pentru următoarea etapă de modernizare a Stadionului, acesta urmând să fie recepționat. Ulterior, se va organiza o procedură de achiziție pentru execuția lucrărilor propriu-zise care vor continua modernizarea Stadionului prin reconstrucția tribunelor vechi demolate, amenajarea acoperișului și a parcărilor, etc.
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.