Primăria Sibiu pregătește o nouă ediție a programului de bugetare participativă

Social

Pe ordinea de zi a Consiliului Local din această lună se va afla regulamentul pentru cea de-a doua ediție a programului de bugetare participativă.

“Peste 150 de sibieni au depus proiecte în ediția anterioară și s-au înregistrat mai mult de 8.000 de voturi pentru proiectele depuse. Îmi doresc să se implice și mai mulți cetățeni în ediția a doua, pe care o propun Consiliului Local. Bugetarea participativă este cel mai complet și mai amplu mod de a-i implica pe sibieni în administrarea orașului lor și sper să primim proiecte fezabile și cu impact pozitiv pentru oraș, pe care le vom implementa începând cu 2020. “(Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Programul se va desfășura pe aceeași platformă: https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/, după crearea unui cont nominal. Pentru cei care nu utilizează mijloacele electronice, rămâne valabilă și varianta de a depune și proiecte în scris la Centrul de Informații pentru Cetățeni, pe formulare tipizate.

La fel ca în ediția precedentă, proiectele se vor depune pe șase categorii :

1. Alei, trotuare și zone pietonale
2. Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației
3. Spații verzi și locuri de joacă
4. Amenajare spații publice (ex : mobilier stradal, etc)
5. Educație
6. Smart City

Calendarul propus de desfășurare:

 depunerea proiectelor : 1 – 22 septembrie
 analiza proiectelor : 23 septembrie – 20 octombrie
 prima etapă de vot : 21 – 30 octombrie
 validare vot : 5 noiembrie
 a doua etapă de vot : 6 – 16 noiembrie
 validare vot : 20 noiembrie
 afișare rezultate finale : 29 noiembrie

Dacă acest proiect este aprobat de Consiliul Local, Primăria Sibiu va publica pe platformă regulamentul programului, împreună cu alte informații utile pentru cetățenii care doresc să se implice.

Reamintim că în ediția precedentă au fost selectate nouă proiecte a căror implementare a început anul acesta, aflându-se în diverse etape de realizare. Primăria Sibiu va comunica pe tema acestora pe măsură ce se concretizează.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.