Primăria Sibiu va investi peste 10 milioane de lei în dotarea Spitalului de Pediatrie

Economic

Primăria Sibiu a anunţat că va investi peste 10 milioane de lei, în dotarea Ambulatoriului Spitalului de Pediatrie din municipiu, finanţarea provenind din fonduri europene.

“Primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor, a semnat împreună cu Agenţia de Dezvoltare Centru contractul de finanţare din fonduri europene pe Axa 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale pentru dotarea ambulatoriul integrat al Spitalului de Pediatrie (Luther), o investiţie de 10,3 milioane lei pe care Primăria Sibiu o va face pentru creşterea calităţii serviciilor oferite în domeniul sănătăţii. Prin acest proiect se vor achiziţiona aparaturi moderne pentru cabinetele de chirurgie, ortopedie, dermatologie, ORL şi oftalmologie, precum şi pentru înfiinţarea unor ambulatorii pentru endocrinologie şi alergologie. De asemenea, noul laborator de analize care se va înfiinţa în sediul de pe strada Gh. Bariţiu se va dota cu aparaturi performante pentru o diagnosticare rapidă şi precisă”, se arată în comunicatul Primăriei Sibiu.

Potrivit sursei citate, la dermatologie vor fi utilizate aparate de criocauterizare şi tratament cu laser, iar pentru diagnosticare se va achiziţiona o sondă ecografică dedicată afecţiunilor cutanate. Datorită noilor aparaturi, medicii chirurgi vor putea genera biopansamente personalizate pentru pacienţii cu răni suprainfectate.

Pentru cabinetul de gastroenterologie pediatrie se vor cumpăra aparate care să ajute la diagnosticarea pacienţilor, dar în acelaşi timp să fie mai prietenoase cu copiii. O noutate adusă de acest proiect este crearea unui  Laborator de studiu al mersului pentru pacienţii cu probleme ale aparatului locomotor şi neurologice, mai precizează comunicatul Primăriei Sibiu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.