Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu anunţă că nu are niciun caz de pacient infectat cu COVID – 19

Social

Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu a anunţat că nu are niciun caz de pacient infectta cu COVID – 19, infirmând astfel informaţia care a circulat în cursul zilei în mediul online.

“Facem precizarea că informaţiile transmise în mediul online de un angajat al Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, privind existenţa unui caz de pacient infectat cu COVID-19 în spitalul nostru, nu corespund realităţii. Pacientul la care se face referire în postare a fost internat în data de 21 martie, în secţia medicină internă, după ce, prin efectuarea triajului epidemiologic, s-a exclus suspiciunea de infecţie cu COVID-19. În data de 23 martie, pacientul a continuat investigaţiile radiologice (CT toracic), în urma cărora s-au constat leziuni, care puteau fi considerate asemănătoare celor provocate de COVID-19. Cu toate că pacientul nu se încadra în definiţa de caz pentru infectarea cu noul coronavirus, pentru a preîntâmpina îngrijorarea personalului spitalului, s-au prelevat probe de la pacient, care au fost trimise pentru testare la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’. Rezultatul primit în data de 24 martie, în jurul orei 12,30, a fost NEGATIV pentru COVID-19″, se arată în comunicatul remis marţi seara de către Spitalul Militar din Sibiu.

Potrivit sursei citate, cadrele medicale de la acest spital beneficiază de dotare cu echipamente de protecţie. “Cu privire la acuzaţiile aduse în privinţa lipsei dotărilor cu echipamente de protecţie, precizăm că în cadrul spitalului se foloseşte echipament de protecţie în conformitate cu recomandările de folosire a echipamentulu individual de protecţie care trebuie utilizat în contextul COVID-19, în funcţie de secţie, personal şi tipul de activitate, document elaborat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu Asociaţia pentru Prevenirea şi Controlul Infecţiilor Nosocomiale. Conducerea spitalului are în plan un circuit pentru potenţialii pacienţi infectaţi cu COVID-19 şi spaţiile necesare izolării acestora. Privitor la informaţia conform căreia managerul spitalului a refuzat să testeze personalul contact, menţionăm că în cadrul spitalului testările pacienţilor suspecţi COVID-19 se fac în conformitate cu prevederile din ‘Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus’, respectiv sunt testaţi doar contacţii eventualelor cazuri confirmate”, se mai arată în comunicat.

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, a cerut Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) să verifice Spitalul Militar de Urgenţă, după ce în mediul online a apărut informaţia că ar fi un caz de Covid – 19. “În urma postării apărute în mediul online, domnul prefect a dispus către Direcţia de Sănătate Publică verificarea situaţiei de la Spitalul Militar”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

O persoană care a susţinut că ar fi medic la spital a scris pe Facebook că ar exista un caz de Covid – 19 la Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu, unde medicii nu ar fi protejaţi. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.