Muzeul ASTRA organizează în perioada 13 – 15 august 2021 cea de-a XXXVIII-a ediţie a Târgului Creatorilor Populari din România. În cadrul evenimentului vor participa peste 200 de creatori populari din toate zonele istorice ale ţării noastre, iar aceştia vor expune aici creaţiile lor. Acest lucru va fi posibil cu ajutorul unor standuri special amenajate pe aleile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
De asemenea, la fel ca în ediţia precedentă, evenimentul va avea parte şi de nişte participanţi speciali. Ţinând cont că din cauza pandemiei de Covid-19 nici în acest an nu a fost organizată ” Olimpiada Meşteşuguri artistice tradiţionale”, la Târgul Creatorilor Populari 2021 vor fi prezenţi 70 de meşteri (elevi, studenţi şi profesori) din Bacău, Bihor, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Cluj, Covasna, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Suceava, Vrancea. Sibiul va fi reprezentat de elevi din Arpaşu de Sus, Avrig, Brateiu, Sadu, Sălişte, Şelimbăr, Mediaş şi municipiul Sibiu.
„Într-un astfel de eveniment, Târgul Creatorilor Populari, adică un reper pentru toate acţiunile Muzeului ASTRA, vizitatorii descoperă frumuseţea meşteşugurilor autentice. Meşteri din toate colţurile ţării vin aici cu tot ce au ei mai bun într-ale ţesutului, olăritului, dogăritului, picturii pe lemn sau pe sticlă şi multe, multe altele! Târgul Creatorilor Populari ne ajută pe toţi în vremuri grele să rămânem cu tot ce-i frumos, dar şi util prin casă. Anul acesta trebuie să rămână ca o confirmare a demersului început de noi la ediţia precedentă, când am transmis un mesaj de solidaritate pentru aceşti creatori populari, care au suferit foarte mult din cauza pandemiei şi în special din punct de vedere economic. Muzeul ASTRA confirmă astfel că este un loc unde cultura este ajutată să meargă mai departe prin fapte concrete şi prin demersuri sustenabile. De astfel de lucruri, de produse trainice, de mare calitate, au parte vizitatorii Târgului Creatorilor Populari de la Muzeul ASTRA.”, a declarat Ciprian Ştefan, manager Muzeul ASTRA.
Ediţia din acest an va avea parte şi de un program artistic, cu recitaluri susţinute de Ansamblul folcloric ” Datina”, interpreţii Oana Tomoiagă, Codruţa Rodean, Daniela Carmen Popa, Ovidiu Homorodean, Ansamblul Gura Izvorului, Vatra Moldoviţei, Asociaţia culturală Doruri Sibiene, interpreţii Geanina Gavrilă, Daria Gâdea. De asemnea, sâmbătă, 14 august, începând cu ora 13, la Târgul de ţară, artiştii ansamblului Gura Izvorului din Vatra Moldoviţei vor susţine un atelier gastronomic în care vor pregăti bucate tradiţionale ca sarmale, tochitură, balmoş, mămăligă, plăcinte cu brânză (poale-n brâu), gogoşi, cozonac, colaci cu varză.
Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorităţi pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.