Transport gratuit cu taxi-ul pentru cei care aprovizionează vârstnicii

Social

Firmele mari de taximetrie din municipiul Sibiu oferă zilnic zeci de pungi cu alimente neperisabile persoanelor cu posibilităţi reduse şi transportă gratuit pe toţi cei care aprovizionează vârstnicii la domiciliu, a anunţat joi, primăria, printr-un comunicat de presă.

„Este îmbucurătoare solidaritatea şi implicarea de care dă încă o dată dovadă întreaga comunitate, de la voluntarii care îi ajută pe cei cu posibilităţi reduse şi până la marile companii din oraş care oferă sprijin financiar spitalelor sibiene. Este un motiv de încredere pentru noi toţi că vom trece împreună cu bine peste această încercare. Cele mai mari firme sibiene de taximetrie s-au alăturat acestor demersuri civice: dispeceratele 953 şi 924, Pronto, Iuly 77 SRL şi Denitax SRL. Acestea oferă 80 de pungi cu alimente de bază neperisabile persoanelor fără nici un sprijin social, care nu se pot aproviziona cu mâncare. Alimentele vor ajunge la persoanele vârstnice care nu au aparţinători şi nici posibilităţi financiare să îşi cumpere cele necesare, luaţi în evidenţă de Direcţia de Asistenţă Socială”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Voluntarii şi angajaţii Primăriei sunt transportaţi gratis, cu maşinile de taxi, acasă la vârstnici.

„Mai mult, aceste firme au pus la dispoziţia Primăriei Sibiu, în mod gratuit, taxi-urile de care dispun pentru susţinerea acţiunilor de sprijin social în această perioadă dificilă. Voluntarii şi asistenţii sociali ai Primăriei Sibiu pot utiliza aceste taxi-uri pentru a ajunge la cei care au nevoie de alimente şi medicamente. Le mulţumesc public tuturor pentru implicare şi pentru sprijinul oferit comunităţii, chiar dacă şi aceste firme, la rândul lor, trec printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar cauzată de reducerea activităţii. Îi felicit şi le transmit aprecierea mea pentru acest gest”, a mai spus primarul Astrid Fodor. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.