Astăzi, de ziua lui George Enescu, se lansează pachetele de concerte la Festivalul Enescu de la Sibiu – un cadou pentru iubitorii muzicii clasice

Divertisment

Sibiul se pregăteşte să găzduiască peste exact 2 săptămâni, în perioada 3-14 septembrie, o nouă ediţie-extensie a Festivalului Enescu, care va reuni 8 recitaluri şi concerte de gală susţinute de artişti şi ansambluri de talie mondială.

Evenimentul proiectează la Sibiu magia, anvergura şi emulaţia celui mai important demers cultural din Romaânia – Festivalul George Enescu – unul dintre primele 3 festivaluri de muzică clasică din lume şi un adevărat brand de ţară, desfăşurat sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României.

Pachetele de concerte – un cadou pentru melomani

Fiind ultimele zile de vânzare a biletelor la festival, organizatorii anunţă lansarea unor pachete speciale pentru publicul sibian consumator de muzică de calitate, cu ocazia zilei de naştere a marelui compozitor George Enescu.

Din dorinţa de a facilita accesul la marile nume ale muzicii clasice, melomanii pot opta acum să îşi achiziţioneze unul dintre pachetele „Piano”, „Cameral” sau „Ansambluri”. Fiecare tip de abonament alătură artişti similari prin genul abordat, astfel sibienii se pot bucura de câte două momente muzicale unice la un preţ special:

– Pachetul „PIANO” prezintă măiestria şi sensibilitatea a doi artişti de renume internaţional, care au uimit spectatorii din sălile de spectacole din toată lumea: Charles Hamelin, considerat unul dintre cei mai promiţători pianişti ai generaţiei sale şi Elisabeth Leonskaja, una dintre marile pianiste ale timpurilor noastre.

Charles Hamelin – 5 septembrie, Sala Thalia

Tânărul pianist canadian Charles Hamelin are deja la activ numeroase premii internaţionale şi este invitat să cânte pe scene importante ale muzicii din Londra, Lyon, Munich, Paris, Varşovia, dar şi în Japonia. Este considerat unul dintre vârfurile generaţiei sale. În prezent, lucrează în mod constant cu pianistul Jean Saulnier. Primul său album solo, cu lucrările târzii ale lui Chopin, a fost lansat în 2015, urmat de cel de-al doilea album cu lucrările lui Chopin, Beethoven şi Enescu, în 2016. L-a descoperit pe Enescu în 2014, în cadrul unui Festival de Cameră din Danemarca, declarând că atunci a descoperit o abordare cu totul diferită în ceea ce priveşte muzica.

Elisabeth Leonskaja – 9 septembrie, Sala Thalia

Legendară pianistă de origine georgiană, Elisabeth Leonskaja este o prezenţă cunoscută publicului bucureştean, însă la Sibiu vine pentru prima dată. „Cu Concursul Enescu a început cariera mea”, avea să declare în mai multe interviuri, concurs pe care l-a câştigat când era studentă. Este considerată „ultima mare doamnă a şcolii ruse” şi a fost apropiata legendarului Sviatoslav Richter, alături de care a şi cântat. Cu o carieră impresionantă, cu premii şi concerte în întreaga lume, este renumită pentru rigoarea interpretării şi pentru francheţea ei. 

– Pachetul „ANSAMBLURI” aduce în atenţie două grupuri recunoscute pentru exuberanţa interpretării: La Grande Chapelle Madrid, un ansamblu vocal şi instrumental spaniol de muzică sacră timpurie şi Kremerata Baltica, un grup format din 28 de artişti, recompensat cu Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare a unui ansamblu cameral.

La Grande Chapelle Madrid – 10 septembrie, Biserica Catolică

Singurul concert care va avea loc la Biserica Catolică din Piaţa Mare va fi susţinut de cei 24 de artişti care au fost denumiţi „căutători de comori muzicale”. Asta pentru că obiectivul ansamblului este să readucă pe scenele lumii muzica sacră timpurie. Grupul este atât vocal cât şi instrumental şi a urcat pe scena diferitelor festivaluri din Spania, Belgia, Franţa, Germania, Mexic, Canada, Japonia sau China.

Kremerata Baltica – 14 septembrie, Sala Thalia

Şi-au câştigat reputaţia internaţională în săli de concert de prim rang din întreaga lume, esenţială pentru personalitatea artistică a Kremeratei Baltice fiind abordarea sa creativă în alcătuirea programelor. Sunt 28 de artişti, muzicieni desăvârşiţi, care reuşesc să creeze împreună o intensitate muzicală rar întâlnită. Au realizat turnee de succes în Japonia, Australia, SUA, America Latină şi Europa, unde au apărut în festivaluri renumite.

– Pachetul „CAMERAL” introduce spectatorii în atmosfera unor veritabile recitaluri de cameră de cea mai înaltă clasă, susţinute de: Monte Piano Trio – un grup recunoscut pentru sensibilitatea şi energia pe care o transmite spectatorilor şi David Grimal – un renumit violonist, extrem de apreciat de compozitori şi de publicul tânăr.

Monte Piano Trio – 3 septembrie, Sala Thalia

Trio-ul Monte Piano este format din doi italieni şi o româncă: Francesco Sica (vioară), Claude Frochaux (violoncel) şi Irina Botan (pian). Presa internatională îi recomandă drept un trio ce ştie să redea calitatea nobilă a sunetului, capabil să creeze contraste extraordinare. Extrem de apreciaţi, cei trei muzicieni sunt invitaţi şi au susţinut concerte în spaţii importante. Sunt fondatori şi ocupă funcţia de director artistic al festivalului anual Kammermusikfest Sylt din Germania şi apar pe coloana sonoră a filmului documentar Maestro, producţie ce explorează viaţa muzicienilor prin ochii lui Paavo Jarvi.

David Grimal – 11 septembrie, Sala Thalia

Are o carieră internaţională de violonist solo, de-a lungul căreia a susţinut concerte în ultimii 20 de ani pe principalele scene de muzică clasică ale lumii şi cu orchestre prestigioase. Mai mulţi compozitori cunoscuţi i-au dedicat piese, pentru că are un stil aparte şi abordează repertorii grele. Predă cursuri de măiestrie în mai multe ţări, colaborează cu dirijori celebri şi se implică activ în viaţa socială, prin diverse proiecte muzicale.

În completarea celor 6 artişti şi ansambluri, Festivalul Enescu mai prezintă la Sibiu un moment muzical unic cu marele pianist japonez Nobuyuki Tsujii, nevăzător din naştere, care impresionează cu fiecare recital prin virtuozitatea şi sensibilitatea sa, ce l-au transformat într-un artist-reper în muzica clasică, la nivel mondial. De asemenea, Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu va susţine un concert simfonic extraordinar – vineri, 13 septembrie.

Biletele individuale pot fi cumpărate de pe platformele Iabilet.ro, eventim.ro, dar şi din reţelele de magazine fizice.

Festivalul Enescu de la Sibiu este organizat de Asociaţia Culturală Play, fiind un eveniment-extensie a Festivalului Internaţional George Enescu, desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Evenimentul este cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu şi AFCN

Parteneri: Consiliul Judeţean Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu, Romgaz.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.