Sibiul devine centrul olăritului din România

Divertisment

Târgul Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, face trecerea de la vară la toamnă, în acest an. Ediţia cu numărul 53 a evenimentului se desfăşoară în 31 august – 1 septembrie 2019, în Piaţa Mare din Sibiu, şi reuneşte meşteri din toate colţurile ţării. Nu vor lipsi demonstraţiile la roata olarului şi atelierele, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

Peste 100 de meşteri din Corund, Braniştea, Horezu, Oboga, Vădastra, Baia Mare şi Obârşa sunt aşteptaţi la Târgul Olarilor, de la Sibiu, în perioada 31 august – 1 septembrie 2019. Manifestarea recreează atmosfera de târg specifică Pieţei Mari de odinioară, aşa că vizitatorii vor avea posibilitatea să achiziţioneze produse decorative sau utilitare specifice acestui meşteşug: oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoţei, instrumente muzicale etc.

Atmosfera de târg va fi întregită de demonstraţiile live la roata olarului, publicul având prilejul să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas. De asemenea, pe parcursul celor două zile, artişti ceramişti vor îndruma copiii să îşi descopere talentul şi îndemânarea, să îşi dezvolte imaginaţia şi inventivitatea, în cadrul unor ateliere de modelaj în lut şi pictură pe obiecte ceramice.
Ediţia 2019 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Judeţean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Programul evenimentului:
Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 31 august şi 1 septembrie 2019, în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 – 21.00.

Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.
„Acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu”

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook