Bucătari de renume din toate regiunile lumii au venit la Sibiu, la Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare

Divertisment

Arome și gusturi de excepție la Sibiu, la Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare. Cei mai bun bucătari au venit cu rețete vechi de sute de ani pe care le-au adaptat însă cerințelor gastronomiei moderne. Cu toții trebuie să prepare câte un sofisticat meniu de nuntă.

Bucătari de renume din toate regiunile lumii s-au întrecut la Sibiu în prepararea unui meniu de nuntă. Au fost pregătite preparate sofisticate, moderne dar pornite de la rețete din istoria gastronomică a lumii.

Preparate și condimente specifice de pe tot globul au îmbogățit astfel Regiunea Gastronomică Europeană. Slovacii nu au ratat ocazia de a demonstra că talentul culinar face minuni și în vremuri de restriște: au propus rețete din perioada comunistă.

Congresul durează trei zile, timp în care fiecare echipă prezintă un scurt istoric al preparatelor tradiționale specifice nunților, tehnica de preparare, iar meniul este gătit apoi într-un show de live cooking în fața publicului.

Demonstrațiile culinare încep în fiecare zi la ora 10, iar vizitatorii nu doar că pot gusta din preparatele delicioase, dar au șansa de a descoperi câte ceva și din secretele bucătarilor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.