Donaţii în valoare de peste 70.000 de lei la Spitalul de Pneumoftiziologie

Social

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a primit donaţii de peste 70.000 de lei, constând în bani şi produse, în unitate nefiind însă trataţi pacienţi cu COVID-19, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, AGERPRES.

„Le mulţumim tuturor oamenilor de bine care au dorit ca în această perioadă să fie alături de spitalul nostru. Am primit astfel un sprijin consistent în efortul continuu de a achiziţiona materialele de protecţie necesare cadrelor medicale şi chiar am avut parte de gesturi emoţionante ale unor foşti pacienţi, care au dorit să îşi exprime recunoştinţa pentru ajutorul oferit de noi altădată. Tuturor, companii şi cetăţeni, le suntem recunoscători şi apreciem în mod deosebit implicarea fiecăruia”, a declarat directorul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, Cristian Roman, citat în comunicatul respectiv.

Potrivit sursei citate, în urma apelului public lansat de spitalul sibian pe 24 martie, până în prezent a fost donată suma de 46.337 lei, dar şi mii de măşti şi sute de kituri de protecţie.

„În urma apelului public lansat de spitalul nostru cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tuberculozei (24 Martie) şi până în prezent, am primit suma de 46.337 de lei, bani care ne ajută să achiziţionăm echipamente de protecţie pentru cadrele medicale ale unităţii noastre sanitare. În plus, ne-au fost donate următoarele produse: 260 de kituri de protecţie pentru medici (cagulă+halat unic folosinţă+botoşi înalţi), 4.000 de măşti de unică folosinţă, 800 botoşei de unică folosinţă, 1.000 de litri de hipoclorit de sodiu concentraţie 5% şi 150 de viziere”, se precizează în comunicatul Spitalului de Pneumoftiziologie.

În anul 2019, în acest spital au fost consultaţi aproxiimativ 18.000 de pacienţi, dintre care 16.000 adulţi şi 2.000 copii. De asemenea, peste 3.000 de pacienţi au fost internaţi în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie în regim spitalizare continuă şi alţi aproximativ 1.000, în regim spitalizare de zi. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.