Treceri de pietoni iluminate inteligent pentru siguranța pietonilor

Social

Încă un proiect selectat pentru finanțare în cadrul programului de bugetare participativă 2018 a prins contur: iluminarea inteligentă a unor treceri de pietoni pentru creșterea siguranței în trafic. 

Într-o primă etapă a fost realizat un proiect pilot prin amenajarea sistemului de iluminat inteligent la patru treceri de pietoni considerate cu risc ridicat din cauza volumului mare de trafic, iluminatul special urmând să fie pus în funcțiune în toate cele patru locații în următoarele zile: 
 trei treceri de pietoni de pe bulevardul Vasile Milea: una la intersecția cu strada Mirăslău, una la intersecția cu strada Oituz și una în dreptul ieșirii secundare de la sediul Inspectoratului Județean de Poliție. 
• o trecere de pietoni pe șoseaua Alba Iulia, în dreptul stației de combustibil ARAL

Sistemul de iluminare inteligentă constă în amplasarea unor stâlpi de iluminat care se prelungesc deasupra carosabilului, cu corpuri de iluminat LED. Pe lângă corpurile de iluminat cu LED, pe acești stâlpi sunt montate și indicatoare rutiere “Trecere de pietoni” cu iluminare interioară, pentru o semnalizare mai bună a acestora. 

Sistemul include și senzori de mișcare. Atunci când un pieton se angajează în traversarea trecerii, intensitatea iluminatului cu LED de deasupra trecerii va crește pentru o vizibilitate sporită. 

Datorită tuturor acestor măsuri, pietonii care traversează vor fi mai vizibili pentru șoferi pe timp de noapte. 

Investiția în amenajarea sistemului inteligent de iluminat la cele patru treceri înseamnă o investiție de 283.000 lei din partea Primăriei Sibiu. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.