Încep lucrările de lărgire a carosabilului pe Calea Cisnădiei

Social

Primarul Astrid Fodor a semnat la sfârșitul săptămânii trecute contractul pentru lucrările de reconfigurare a carosabilului pe Calea Cisnădiei, între strada Gheorghe Dima și ieșirea din municipiul Sibiu.

Proiectul are ca scop atenuarea blocajelor în trafic la intrarea și ieșirea în municipiul Sibiu cauzate de traficul înspre și dinspre Cisnădie. Această lucrare, coroborată cu lărgirea drumului județean realizată de Consiliu Județean Sibiu va rezolva măcar parțial o problemă mare de mobilitate a locuitorilor. În plus, Primăria Sibiu va crea un drum de legătură între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii, pe terenul fostei autobaze Tursib.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În urma unei proceduri de achiziție, contractul s-a semnat cu SC Terra Building SRL, valoarea acestui contract fiind de 5,3 milioane de lei.

În termen de 6 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, constructorul va efectua următoarele lucrări:

– Extinderea carosabilului la patru benzi între strada Siretului și strada Arieșului
– Extinderea carosabilului la trei benzi între intrarea în municipiul Sibiu (după primele blocuri) și strada Siretului și între strada Arieșului și strada Gh. Dima (sensul giratoriu)
– Lărgirea sensului giratoriu de la intersecția Calea Cisnădiei cu str. Rahovei și Dima pentru preluarea traficului de pe trei benzi
– Crearea unor benzi de viraj la stânga în intersecția Calea Cisnădiei – str. Siretului
– Reconfigurarea trotuarelor și a zonelor verzi
– Introducerea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitanpe întreg tronsonul intrare în Sibiu – str. Gh. Dima
– Modernizarea iluminatului public prin montarea de stâlpi metalici echipați cu corpuri de iluminat cu LED
– Lucrări la rețeaua de apă și la cea de canalizare pluvială.  

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.