Investiţii de 3,5 milioane de lei în aparatură de radiologie la Spitalul Judeţean Sibiu

Social

Consiliul Judeţean Sibiu a semnat contractul de finanţare în valoare de 3,55 milioane lei pentru achiziţionarea a trei aparate moderne de radiologie destinate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, din fonduri puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, în baza solicitărilor de dotări transmise din teritoriu.

Este vorba despre un aparat de grafie şi scopie digitală, un aparat mobil şi un aparat clasic ce sunt menite să continue procesul de modernizare a aparaturii de radiologice din spital, întrucât cele mai multe dintre aparatele existente la această dată în Secţia Radiologie folosesc vechea metodă analogă.

“Avem în Ministerul Sănătăţii un partener de încredere în procesul de modernizare a serviciilor de medicină publică din judeţul Sibiu. Când eforturile de la nivel local se întâlnesc cu cele de la nivel central, lucrurile merg în direcţia bună pentru pacient”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Procesul de modernizare a secţiei a început prin achiziţionarea, instalarea şi darea in funcţiune a aparatului RMN, apoi a mamografului cu contrast. Tot recent, ambulatoriul de specialitate a fost dotat cu un aparat de grafie ce este instalat şi se află în curs de autorizare pentru funcţionare.

“Prin achiziţionarea aparatelor digitale, calitatea actului medical se îmbunătăţeşte semnificativ”, a spus şeful Secţiei Radiologie şi directorul medical al SCJU, medicul Florin Grosu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.