Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a fost desemnat ca Spital COVID-19

Social

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a fost desemnat ca Spital COVID-19, fiind implicat în diagnosticul şi îngrijirea pacienţilor de vârstăî pediatrică (0-18 ani) suspecţi sau confirmaţi cu infecţia cu noul coronavirus SARS-CoV2.

Spitalul a fost complet reorganizat pentru a asigura izolarea pacienţilor COVID-19 de restul patologiilor.

În vederea asigurării cu materiale necesare desfăşurării activităţii în condiţiile unei epidemii, Spitalul a făcut numeroase achiziţii de aparatură, materiale sanitare, materiale de protecţie, reactivi de laborator, medicamente. Aprovizionarea s-a desfăşurat cu dificultate deoarece cererea este foarte mare, atât la nivel naţional cât şi internaţional, dar s-a reuşit o aprovizionare care să asigure nevoile de moment, numărul de pacienţi cu patologie COVID fiind mic până în acest moment, iar adresabilitatea pentru restul patologiilor s-a redus simţitor.

În această perioadă Spitalul Clinic de Pediatrie a fost sprijinit constant de Primăria Municipiului Sibiu şi de Consiliul Local ajutandu-ne să depăşim dificultăţile financiare sau logistice.

Comunitatea sibiană – instituţii, firme, oameni de afaceri, ONG-uri, persoane private – ne-au acordat suportul lor, pentru a reuşi sa acordăm cele mai bune îngrijiri pacienţilor noştri, pentru a sprijini personalul medical in depăşirea acestei perioade de criza.

A fost minunat să simţim ajutorul rapid şi generos al celor care, într-o formă sau alta, beneficiază de serviciile Spitalului de Pediatrie Sibiu, sau al celor care s-au gândit ca in aceste momente dificile orice ajutor este binevenit: Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local al Municipiului Sibiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Algeco, Florăria Magnolia Sibiu, Natural Autentic Design Sibiu, Asociaţia Mâini Unite Sibiu, Fundaţia Polisano, Asociaţia Propediatria, Tinet Sibiu, Karpaten Meat, Robert Kraft Sibiu, SC Tarpi SRL, Hîrciu Tiberiu, Orange România, SC Pan Food SRL Sibiu, Sifee Action Sibiu.

Mulţumim tuturor pentru disponibilitatea şi implicarea alături de Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu in lupta cu infecţia cu COVID 19.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.