Patru bulevarde din Sibiu au iluminat nou, cu LED

Social

Șoseaua Alba Iulia, bulevardul Vasile Milea, bulevardul Corneliu Coposu și Calea Dumbrăvii (între b-dul Milea și Piața Aurel Vlaicu) au iluminat public nou, cu corpuri cu LED, mai eficiente ca luminozitate și mai economice din punct de vedere al costurilor.

“Firma căreia Primăria i-a delegat gestiunea iluminatului public a finalizat prima investiție în cadrul acestui contract. Aceste bulevarde intens tranzitate au acum un iluminat mai bun, dar și mai economic datorită corpurilor de iluminat cu LED. Ceea ce doresc să subliniez este faptul că noile sisteme de iluminat au fost astfel gândite pentru a fi conectate la sistemul de comandă și control inteligent operat prin telegestiune ceea ce ne va permite monitorizarea lor în timp real. Bineînțeles că vom continua cu astfel de investiții și în anii următori.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Lucrarea de față a presupus montarea a 840 de corpuri de iluminat cu LED, iar punctele de aprindere a iluminatului au fost scoase din posturile de transformare, astfel că întreținerea acestora nu mai depinde de societatea de electricitate pentru acționare și programare. Precizăm că pe aceste patru bulevarde, rețeaua de alimentare a iluminatului public a fost deja introdusă în canalizația subterană amenajată de Primăria Sibiu, eliberându-se astfel stâlpii de cabluri suspendate.

Reamintim că Primăria Sibiu a început un amplu proces de modernizare a iluminatului public din Sibiu, atât prin proiectele de reabilitare a străzilor și cartierelor, cât și prin contractul de delegare a gestiunii iluminatului public către o firmă specializată, semnat în luna februarie a acestui an. Acest contract presupune atât o mai mare eficiență în managementului iluminatului existent, cât și modernizarea acestuia și extinderea în anumite zone ale orașului.

NU UITAȚI! Sibienii au la dispoziție un dispecerat non-stop pentru a sesiza problemele în funcționarea iluminatului public din municipiul Sibiu: 0751.586.462 adică 0751LUMINA – ușor de reținut urmărind literele de pe tastatura telefonului. De asemenea, sesizările se pot transmite pe e-mail la iluminat@sibiu.ro

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.