Tumoare cerebrală gigantă, extirpată la SCJU Sibiu

Social

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a anunţatcă în urma reluării intervenţiilor neurochirurgicale de urgenţă, medicii de la Secţia Clinică Neurochirurgie au realizat o intervenţie complexă de extirpare a unei tumori cerebrale gigant de la un pacient non-Covid în vârstă de 60 de ani, din judeţul Braşov, a cărui viaţă era pusă în pericol.

Potrivit SCJU Sibiu, intervenţia chirurgicală a fost efectuată de o echipă condusă de şef lucrări doctor Vicenţiu Săceleanu, medicul şef al Secţiei Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu, din care au mai făcut parte dr. Vladimir Roşca, medic specialist neurochirurgie şi dr. Cosmin Cândea, medic rezident neurochirurgie.

“Pacientul a fost internat prin Unitatea de Primiri Urgenţe, fiind diagnosticat cu o tumoră cerebrală gigantă care îi punea viaţa în pericol, prin comprimarea creierului. I s-au efectuat analize medicale, inclusiv testul pentru COVID-19. După studierea atentă a cazului, am decis intervenţia chirurgicală şi am practicat rezecţia completă a tumorii care a avut o mărime de 6/5 cm”, a arătat

doctorul Vicenţiu Săceleanu.

Potrivit SCJU Sibiu, intervenţia chirurgicală, efectuată cu microscopul operator performant din dotarea secţiei, a durat aproximativ 4 ore, operaţia a fost un succes şi urmează ca pacientul să fie suspus unor controale post operatorii amănunţite.

“Ne exprimăm satisfacţia că această operaţie a fost o reuşită. Nu este pentru prima dată când extirpăm tumori de mari dimensiuni în secţia de neurochirurgie, fapt care indică profesionalismul colectivului secţiei. Dar în primul rând ne bucurăm că putem din nou să servim interesele pacienţilor, în acest context complicat creat de noul tip de coronavirus”, a subliniat dr. Vicenţiu Săceleanu.

Pacientul este sub supraveghere post-operatorie de specialitate, este stabil şi va intra într-un program de recuperare.

“Aşa cum am promis, reintroducem treptat în circuit secţiile spitalului şi facem totul pentru ca pacienţii să poată beneficia de servicii medicale complete şi complexe”, a precizat conferenţiar universitar doctor Liliana Coldea, managerul SCJU Sibiu.

Potrivit SCJU Sibiu, Secţia Clinică Neurochirurgie este unul dintre cele mai moderne servicii ale celei mai mari instituţii sanitare a judeţului, aceasta funcţionând din ianuarie într-un spaţiu complet nou şi modern, care asigură condiţii superioare de cazare şi tratament.

În cadrul secţiei funcţionează şi un bloc chirurgical, de asemenea complet nou şi modern, la standarde europene, aceste investiţii fiind realizate de către Consiliul Judeţean Sibiu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.