Copiii îşi construiesc un teatru, în bucătărie!

Divertisment

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă miercuri, 8 aprilie, de la ora 18:00, atelierul de creaţie „Teatrul din bucătărie”. Atelierul coordonat de Diana Ribana va fi transmis, în direct, pe pagina de Facebook a teatrului, iar părinţii şi copiii vor putea interacţiona pe tot parcursul transmisiei folosind secţiunea de comentarii a platformei.

„Teatrul din bucătărie” e un modul creat pentru a stimula creativitatea copiilor printr-o serie de exerciţii de improvizaţie şi activităţi de bricolaj. Diana Ribana propune o întâlnire cu cei mai mici dintre spectatori, pentru a-i provoca să rămână aproape de teatru, dar de acasă. Atelierul are o durată de aproximativ 30 de minute şi este recomandat celor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, cu recomandarea de a fi supravegheaţi de un adult pe tot parcursul activităţii. Pentru buna desfăşurare a atelierului, participanţii vor avea nevoie, pe lângă buna dispoziţie, de următoarele materiale:

– un carton, aproximativ 42 cm – 60 cm (A2)
– alte bucăţi de carton colorat
– o bucată de material textil, aproximativ 10 cm – 8 cm
– lână colorată sau alte fâşii de materiale textil
– carioci
– nasturi sau alte elemente decorative (paiete, pene)
– 2 linguriţe de plastic
– 1 tub lipici

Atelierul va putea fi urmărit şi după transmisia în direct, fiind disponibil online, pe teatrulgong.ro, ca o alternativă de petrecere a timpului liber. Înregistrarea va fi disponibilă gratuit, alături de alte materiale video ce se vor constitui ca o bibliotecă virtuală. În momentul de faţă, această secţiune mai cuprinde alte patru tutoriale.
Secţiunea va fi actualizată săptămânal, cu ateliere prezentate atât în limba română, cât şi în limba germană.

În acest moment, toate spectacolele şi manifestările cu public ale Teatrului „Gong” sunt amânate pe perioadă nedeterminată. Printre proiectele reconfigurate online se mai numără şi „Meniul cu poveşti şoptite” sau difuzarea de spectacole înregistrate. Între timp angajaţii teatrului pregătesc proiectele ce vor lansa redeschiderea cu public în sală.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.