La Sibiu ar putea fi făcute teste de Coronavirus

Social

Fundaţia sibiană CON-A a anunţat că va finanţa cumpărarea unei linii de biologie moleculară necesară determinării virusului SARS-COV-2 pe care o va dona Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, care are Secţie de Infecţioase unde sunt internaţi pacienţii suspecţi de boală.

“Fundaţia CON-A donează Spitalului Judeţean Sibiu o linie de testare pentru coronavirus. CON-A prin Fundaţia pe care o deţine a decis să se implice şi să dea o mână de ajutor autorităţilor în această criză medicală fără precedent prin care trece întreaga lume. Din acest motiv Fundaţia a decis să finanţeze achiziţionarea de urgenţă a unei linii de biologie moleculară necesară determinării virusului SARS-COV-2 şi să o doneze Spitalului Judeţean Sibiu”, a anunţat Fundaţia CON-A, care e susţinută de grupul de firme cu acelaşi nume.

Preşedintele Grupului CON-A, sibianul Mircea Bulboacă, spune că “este momentul să fim solidari”.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Cornel Benchea, a declarat că personalul din laboratorul spitalului trebuie să înveţe cum să facă testele, cel mai probabil de la cei de la ‘Matei Balş’ din Bucureşti. “Noi vom trimite la ‘Matei Balş’ personalul ca să îl specializăm”, a spus Benchea.

Potrivit sursei citate, conducerea spitalului sibian încearcă să finalizeze până la finalul lunii martie toate demersurile necesare pentru a putea operaţionaliza testarea de Coronavirus. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.