Medicii din linia întâi, invitaţi să fie copiloţi într-un raliu dedicat luptei anti-COVID-19

Social

Cadrele medicale din linia întâi şi toţi angajaţii care se luptă cu noul coronavirus sunt invitaţi să fie copiloţi într-un eveniment dedicat lor, Raliul Liniei Întâi, eveniment care constituie o premieră pentru România şi Europa şi va avea loc luni, 27 iulie, în avanpremiera etapei a treia din Campionatul Naţional de Raliuri, informează un comunicat de presă al organizatorilor.

Conform organizatorilor, mai multe cadre medicale de la unităţi medicale din Sibiu implicate în lupta cu COVID-19 au confirmat că vor participa la eveniment.

“În toate aceste ultime luni, viaţa noastră, a tuturor, s-a schimbat. Majoritatea am fost nevoiţi să stăm acasă – am fost privilegiaţi. Am petrecut timp în familie, am avut grijă de cei dragi şi ne-am îngrijit ca lucrurile să nu degenereze. Am avut ‘îngeri’ care nu s-au putut bucura de acest privilegiu. Au fost şi sunt încă, în prima linie, în această luptă. Ei nu pot sta acasă, lucrează până la epuizare, punându-şi viaţa în pericol, pentru noi, toţi. Medici, asistenţi, ambulanţieri, pompieri, poliţişti, jandarmi, autorităţi locale direct implicate în lupta cu inamicul invizibil al zilelor noastre, jurnalişti – pentru noi sunt supraeroi. Vrem să încercăm astfel, să ne exprimăm recunoştinţa şi aprecierea pentru toate eforturile pe care le depun zi de zi şi, în măsuri de maximă siguranţă, încercăm să le oferim o experienţă inedită, aceea de copilot, în cadrul Raliului Liniei Întâi”, a declarat Horaţiu Baltador, preşedintele Sibiu Racing Team, organizator al Raliului Sibiului 2020-etapa a II-a din Campionatul Naţional de Raliuri Betano.

Potrivit sursei citate, maşinile care vor lua startul în Raliul Liniei Întâi de la Sibiu vor fi conduse de piloţi care concurează în campionatul naţional sub semnul Sibiu Racing Team.

Evenimentul urmează să aibă loc luni, 27 iulie 2020, la Terenul Auto Ştrand (în spatele bazei Pompierul), între orele 9,00 şi 16,00. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.