Primăria Sibiu caută soluții mai bune pentru gestionarea platformelor de colectare a deșeurilor din zonele de blocuri

Social

Primăria Sibiu dezvoltă în continuare sistemul de management al deșeurilor. Pentru perioada următoare, instituția a prevăzut, printre altele, modernizarea platformelor publice de colectare a deșeurilor în zonele de blocuri.

În acest sens, miercuri, 22 iulie, a avut loc la sediul Primăriei Sibiu prezentarea unei noi soluții inteligente pentru platformele de colectare din zonele de blocuri de către un producător german. Concret, această propunere presupune amplasarea supraterană a unor containere de volum mare, accesul la acestea fiind controlat digital și permis doar locatarilor arondați respectivei platforme de colectare. De asemenea, sistemul digital înregistrează individual fiecare utilizare a platformei și poate transmite aceste date atât Direcției Fiscale în vederea facturării, cât și fiecărui utilizator în parte. În acest mod cetățenii ar putea să își monitorizeze costurile, dar și să își dea seama dacă colectează selectiv corect. Acest sistem de deschidere cu cardul a fiecărui container va oferi cetățenilor posibilitatea să măsoare volumul de deșeuri pe fiecare fracție pe care îl aruncă în fiecare lună.

“Digitalizarea este utilă și în acest caz, al colectării deșeurilor la platformele din zonele de blocuri. Am apreciat acest sistem inteligent pentru că permite atât cetățeanului, cât și Primăriei să dețină date concrete, măsurabile, despre volumul de deșeuri și gradul de colectare selectivă. Mai mult, prin amplasarea unor containere cu volum mare, corect dimensionate la numărul de locuitori arondați, precum și permiterea accesului doar a locatarilor, platformele din aceste zone de blocuri vor fi mult mai ordonate și mai curate.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Prin această soluție, Primăria Sibiu va putea monitoriza volumul total de deșeuri și gradul de colectare selectivă pentru fiecare familie în parte, putând astfel calcula taxa de salubrizare pe cantitățile efectiv depozitate.  

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.