Premieră – pregătire online a personalului DGAPSC pe Covid 19

Social

Cine ar fi zis că în această perioadă nu se mai predau cursuri?! La DGASPC Sibiu angajaţii centrelor beneficiază de cursuri gratuite cu ajutorul tehnologiei digitale, susţinute de către Laura Ghibu, medic stabilit în Suedia.

„Noi, în Suedia, ne pregătim deja de câteva luni pentru lupta cu COVID19. Informaţia personalului medical şi auxiliar se face organizat, prin cursuri online şi material informativ. Toţi cei care lucrează în strict contact cu alţii sunt informări despre cum trebuie să se comporte ca să se protejeze pe sine şi pe ceilalţi.Mare mi-a fost mirarea când am auzit câte cadre medicale s-au infectat în atât de puţin timp în România

Întrebându-mi colegii, mi-am dat seama că erau dezorientati. Mai mulţi medici au demisionat iar mulţi angajaţi în diferite structuri de asistenţă socială erau speriaţi să meargă la serviciu.

Eu una nu aveam aceeaşi senzaţie fiindcă, informată fiind, aveam cunoştinţele necesare care să mă protejeze.

În acest context, am avut câteva discuţii cu Laura Vilsan, directorul general al DGSPAC din Sibiu (oraşul în care am crescut în România) care este un lider foarte implicat în ceea ce face şi preocupat de siguranţa angajaţilor săi şi m-am oferit să le ofer, gratuit, un curs despre cum să se protejeze de infecţia cu virusul corona, mai ales în acest moment în care echipamentele de protecţie sunt rare.

Astfel, ieri, dna director Laura Vilsan a organizat o sesiune online pe platforma Zoom şi am reuşit să avem un prim curs cu şefii şi personalul din cadrul centrelor care apartin Directiei, iar astăzi am purtat discuţii aplicate cu coordonatorii responsabili cu sterilizarea echipamentelor de protecţie. Vor urma şi altele, vom continua să ţinem legătura şi să ne ajutăm reciproc ca să trecem cu bine prin încercarea la care ne pune pandemia de coronavirus.! Exemplul de la Sibiu ar trebui urmat de toate DGASPC-urile din Romania!”, a declarat Laura Gibu.

La iniţitiva directorului general, Laura Camelia Vîlsan, timp de 2 zile au fost organizate în premieră 2 cursuri online pe platforma ZOOM pentru angajaţii din cadrul centrelor rezidenţiale pe subiectul prevenirii Covid19, cum se apără de infecţia SARS Cov-2 şi cum se sterilizează echipamentul de protecţie.

Scopul acestor cursuri a fost acela de a oferi o înţelegere de bază a cunoştinţelor privind Covid 19 astfel încât angajaţii să poată dobândi cunostinţe minime despre modurile de contaminare cu virusul SARS-CoV-2, despre simptome, grupuri de risc si cum să se protejeze cel mai bine pe ei si pe beneficiari.

De asemenea, au învăţat cum să prevină răspândirea infecţiei printr-o rutină strictă privind siguranţa şi igiena personală, practicile de igienă de bază pentru a preveni infecţia nozocomială în cadrul centrelor în care lucrează.

S-au abordat următoarele teme:

– Cum te infectezi cu virusul SARS-CoV-2 si perioada de incubatie
– Cât e de contagios este si ce simptome prezintă?
– Cum ne tratăm dacă ne imbolăavim?
– Cum putem preveni infectia?
– Cum ne spălam si dezinfectăm mâinile?
– Cum imbrăcăm si ne dezbracăm de mănusi?
– Lucrează in siguranţă.
– Informatii generale, intrebari si raspunsuri.

„Am ţinut să organizez aceste sesiuni de informare pentru personalul centrelor noastre, fiind o premieră online a Direcţiei în acest domeniu atât de nou şi provocator pentru toată lumea-Covid19.

Mă bucur nespus că în urma discuţiilor pe care le-am purtat cu dna dr. Laura Ghibu aceasta şi-a oferit sprijinul pentru a intra în direct cu noi din Suedia oferindu-ne informaţii extrem de utile şi practice. Colegii mei mi-au oferit un feedback pozitiv despre această iniţiativă şi îmi exprim speranţa că putem să ne protejăm şi mai bine de acum înainte, pe noi dar şi pe cei de care răspundem.

În aceste zile, mai mult decât oricând, sănătatea este prioritatea mea!” a explicat doamna director general, Laura Vîlsan.

Au participat la cursul online conducerea centrelor rezidentiale alături de colegii lor, au ridicat întrebări şi au apreciat această iniţiativă pusă în operă de directorul general al Direcţiei şi medicul Laura Ghibu, sibiancă implicată în acţiuni de voluntariat şi diverse proiecte civice şi sociale.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.