Primăria Sibiu continuă modernizarea cartierului Gușterița

Social

“În paralel cu modernizarea cartierelor de blocuri, lucrăm și în cartierele de case. În Gușterița se lucrează pe strada Podului, care va fi o legătură importantă între cartierul Gușterița şi zona industrială est, aflată în plină dezvoltare. De asemenea, alte 8 străzi de pământ sunt în lucru, o mare parte dintre acestea urmând să se finalizeze până în iarnă. Astfel reabilitarea cartierului Guşterita se apropie de final.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Continuă lucrările pe strada Podului, o investiție în valoare de 15,3 milioane de lei din fonduri europene care presupune modernizarea rețelelor de utilități, a carosabilului și a trotuarelor și crearea de piste pentru biciclete. 

Lucrările se execută pe tronsoane, iar până în prezent s-a intervenit pe următoarele sectoare: 
⦁    DJ 106 – Scandia, unde s-au introdus o rețea de canalizare pluvială nouă, s-a realizat infrastructura stradală, parcările, trotuarele și pistele pentru biciclete. trotuarele sunt în prezent la nivel de beton, iar pe carosabil s-a turnat primul strat asfaltic. 
⦁    Scandia – fabrica de cărămidă, unde s-a introdus rețeaua de canalizare pluvială, s-au realizat trotuarele pe porțiunea dintre Scandia și Tăbăcărie, iar carosabilul este pregătit pentru asfaltare. Între stația de asfalt și fabrica de cărămidă s-au îndepărtat plăcile vechi de beton care alcătuiau carosabilul. 
⦁    podul peste Cibin – intersecția cu str. Oltețului, unde s-a refăcut structura rutieră și s-a lucrat la trotuare și intrările spre proprietăți. Trotuarele sunt la nivel de beton
⦁    au început lucrările pe tronsonul dintre str. Oltețului și str. V. Pârvan, unde se lucrează la decopertarea drumului vechi, așezarea noilor borduri și așternerea balastului. În paralel s-a introdus tubulatura pentru cablajul metropolitan și s-a lucrat la iluminatul public. 

Alte 8 străzi din cartierul Gușterița, în modernizare: 

⦁    str. Bradului, Stejarului și Rovine – asfaltate, urmează marcajele rutiere și ultimele detalii
⦁    str. Flacăra – s-a finalizat montarea pavajului din piatră cubică, iar trotuarele sunt betonate, urmând asfaltarea acestora.
⦁    str. Macazului – urmează asfaltarea trotuarelor și a carosabilului
⦁    str. Viilor: 
⦁    pe un tronson s-a așternut asfaltul
⦁    pe celelalte 3 tronsoane se lucrează la rețele și drum
⦁    str. Anul 1848 – s-a lucrat la rețeaua de canalizare și apă
⦁    str. Tineretului – s-a lucrat la rețeaua de canalizare și apă, la tubulatura pentru cablajul metropolitan și la reabilitarea trotuarelor

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.