Se redeschid șantierele de modernizare a străzilor

Social

Încep lucrările de modernizare a străzii A. Papiu Ilarian. Din 24 februarie strada Al. Papiu Ilarian se va închide pentru execuția lucrărilor de modernizare. Acestea includ refacerea canalizării pluviale (inclusiv conectarea burlanelor imobilelor la această rețea), precum și rețeaua de alimentare cu apă. De asemenea, structura rutieră și pietonală vor fi reabilitate, urmând să se realizeze același model de pavare prezent pe strada Nicolae Bălcescu, în ton cu caracterul istoric al zonei: suprafețele dintre imobile și carosabil se vor placa cu andezit, iar carosabilul va amenajat cu piatră cubică.

Dată fiind importanța străzii Papiu Ilarian pentru circulația în această zonă a centrului istoric, Direcția Tehnică și constructorul au etapizat lucrările pe două tronsoane, fiind necesare următoarele restricții și modificări în trafic:

Etapa I (estimat 24 februarie – 24 martie)  – tronsonul str. Cetății – str. Tipografilor. Pentru a nu afecta circulația în zonă și pentru a permite autovehiculelor să ajungă de pe strada Gheorghe Lazăr pe strada Cetății, în perioada acestor lucrări tronsonul pietonal al străzii Cetății dintre strada Gheorghe Lazăr și strada Papiu Ilarian se va deschide circulației rutiere, cu restricție de viteză la 5 km/h și prioritate pentru pietoni. Pe acest sector al străzii Cetății, cât și pe strada Papiu Ilarian, staționarea sau parcarea mașinilor va fi interzisă. La finalizarea lucrărilor, se va redeschide traficul pe traseul obișnuit: str. Tipografilor – str. Papiu Ilarian (tronsonul finalizat) – str. Cetății, tronsonul pietonal de pe strada Cetății urmând să se închidă din nou traficului ca pietonal.  

Etapa II (estimat 24 martie – 24 mai) – tronsonul str. Tipografilor – str. Timotei Popovici. În această etapă se va închide circulația pe strada Timotei Popovici, accesul urmând să fie permis doar locatarilor.

Se reiau lucrările de modernizare pe străzile Mozaicului, Bradului și Varului, începute în 2019. Constructorul SC Geiger Transilvania SRL a anunțat municipalitatea că va relua din această săptămână lucrările pe aceste trei șantiere demarate în luna august a anului trecut. Până în prezent s-au finalizat lucrările la rețelele de apă și canalizare, pe carosabil s-a așternut piatra spartă, iar trotuarele sunt betonate. Se va continua cu amenajarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablurilor suspendate și cu modernizarea sistemului de iluminat public. Ulterior, se va așterne asfaltul pe carosabil și trotuare. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.