Pentru copii sau adolescenți, în română sau în germană, la alegere pe scena Gongului!

Divertisment

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu încheie luna februarie cu spectacolele „Eine Ziege, ein Wolf und drei sympathische Zicklein” (ro: O capră, un lup și trei iezi simpatici), „Wanda” și „Vrăjitorul din Oz”.
„În cea mai scurtă lună din an prezentăm 61 de evenimente, spectacole și ateliere organizate atât liber, cât și în circuit închis pentru școli și grădinițe. Aceasta e declarația noastră de dragoste pentru orașul Sibiu. E un efort considerabil, dar cred că asta ar trebui să fie viziunea tuturor când e vorba de comunitatea din care facem parte. Iată cum un teatru cu resurse subdimensionate, reușește să se mențină la un standard național prin dedicație față de public!” a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong.

Construit într-un decor din cuburi, ce își schimbă forma și utilitatea pe parcursul acțiunii, spectacolul „Eine Ziege, ein Wolf und drei sympathische Zicklein” reinventează „Capra cu trei iezi” a lui Ion Creangă și o plasează într-un spațiu contemporan. În spectacolul regizat de Simona Vintilă, actorii folosesc pretextul acestui joc pentru a creiona o lecție importantă despre aparențe, dar mai ales despre cât de important e ca cei mici să își asculte părinții.
Prezentat în limba germană, cu supratitrare în limba română, spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.
Reprezentația pentru publicul lar este programată joi, 27 februarie, de la ora 18:30.
Pornind de la romanul „O sută de rochii” de Eleanor Estes, Mihaela Michailov și Radu Apostol au creat un scenariu captivant, ce surprinde o poveste impresionantă despre sărăcie, xenofobie și marginalizare din perspectiva unor copii. În centrul acestei povești se află Wanda Petronski, o fetiță de origine poloneză, care e ridiculizată de colegii ei pentru că poartă în fiecare zi aceeași rochie albastră. Montarea lui Radu Apostol explorează puterea cuvintelor și atitudinilor, punând sub lupă resorturile ce stau la baza unor reacții colective. Producția Teatrului „Gong” din Sibiu este recomandată adolescenților cu vârsta peste 10 ani.

Spectacolul va fi prezentat publicului larg sâmbătă, 29 februarie, de la ora 18:00.

„Vrăjitorul din Oz” în regia Simonei Vintilă îi invită pe cei mici într-o călătorie fantastică, pe ritmuri muzicale. O tornadă stârnită din senin face ca Dorothy și cel mai bun prieten al ei, cățelul Toto, să ajungă în tărâmul de basm numit Oz. Ajunsă acolo, fetița face cunoștință cu Sperie-Ciori, cel care-și dorește puțin creier în căpățâna-i de paie, cu Omul de Tinichea, cel care tânjește după o inimă care să-i bată în piept, și cu Leul cel Laș, care, deși este rege al animalelor, e un fricos și jumătate și tânjește după un pic de curaj. Producția are o durată de aproximativ 60 de minute și este recomandată copiilor cu vârsta peste 3 ani. Spectacolul va fi prezentat publicului larg sâmbătă, 29 februarie și duminică, 1 martie, de la orele 11:00.

Programul complet al teatrului poate fi accesat pe www.teatrulgong.ro . Accesul publicului la evenimentele teatrului se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.