Sibiul, în top 5 al celor mai atractive orașe din România

Social

Banca Mondială și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației au realizat în vara acestui an un studiu în domeniul politicii urbane a României, un barometru urban privind calitatea vieții în orașele din țara noastră. În perioada 1 iulie -15 august 2020 a fost realizat un sondaj de opinie în rândul a peste 13.000 de respondenți din 41 de orașe reprezentative din România.

La capitolul IERARHII URBANE ale acestui studiu a fost realizat un top 20 al orașelor, iar respondenților le-a fost adresată întrebarea: Vă rog să vă gândiți la orașele din România ca fiind aflate într-o competiție, iar dvs. sunteți una/unul din membrii juriului. Vă rog să numiți un „oraș de nota 10” din România, răspunsurile fiind solicitate pe cinci capitole.

Sibiul s-a clasat după cum urmează, între aproximativ 100 de orașe din România nominalizate de respondenți la fiecare categorie:

– Locul 3 din punctul de vedere al calității mediului, al implicării autorităților în grija față de mediu și lupta împotriva poluării  

– Locul 4 din punctul de vedere al bunei administrări, cu respect pentru opiniile cetățenilor și atenție față de nevoile lor

– Locul 5 din punctul de vedere al condițiilor de viață ale oamenilor care locuiesc în el (acces la servicii, mod de petrecere a timpului liber, utilități)

– Locul 6 din punctul de vedere al dezvoltării transportului, conectare bună cu alte orașe din țară și din străinătate, acces ușor și de calitate la diverse mijloace de transport persoane și mărfuri

– Locul 6 din punctul de vedere al mediului de afaceri prosper, cu investiții în tehnologii de ultimă oră, în inovare

De asemenea, din punctul de vedere al atractivității urbane al orașelor din România în anul 2020, respondenții au fost rugați să răspundă la întrebarea: Care este, din punctul dvs. de vedere, cel mai atractiv oraș din România? Sibiul s-a clasat pe locul 5 între orașele din țară, după orașe mari, precum București, Cluj Napoca, Brașov și Timișoara, fiind aproape la egalitate cu București.

Aceasta este o confirmare că Sibiul se menține printre orașele de top ale României, parte datorându-se și eforturilor și proiectelor administrației publice. Mă bucur că primim pe această cale o încurajare să continuăm pe acest drum, cu proiecte axate pe toate domeniile de interes pentru un oraș care își respectă locuitorii și nevoile lor” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.