Focar de coronavirus la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu – 25 de angajați, testați pozitiv

Social

În judeţul Sibiu sunt 15 focare active de infecţie cu SARS-CoV-2, din care la cămine de vârstnici, firme, dar şi Consiliul Judeţean şi două spitale, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Psihiatrie, unde sunt 25 de angajaţi pozitivi, informează un comunicat de presă al Prefecturii.

“Vă informăm că la nivelul judeţului Sibiu, astăzi, 21 octombrie a.c. Direcţia de Sănătate Publică Sibiu are în evidenţă un număr de 15 focare active de infecţie cu SARS-CoV-2. Dintre acestea un număr de 9 focare sunt în municipiul Sibiu, după cum urmează: Căminul pentru persoane vârstnice: 72 de beneficiari pozitivi dintre care 3 au decedat, 17 sunt spitalizaţi, 52 sunt izolaţi; 10 angajaţi pozitivi dintre care doar 5 mai sunt izolaţi. Au fost identificaţi 21 de contacţi de serviciu şi 17 contacţi de familie, pentru care s-a dispus măsura de carantină. O companie producătoare de piese auto: 8 angajaţi pozitivi, s-au identificat 29 de contacţi pentru care s-a dispus măsura de carantină. O companie producătoare de componente auto: 13 angajaţi pozitivi, s-au identificat 37 de contacţi pentru care s-a dispus măsura de carantină. O companie producătoare de confecţii: 5 angajaţi pozitivi, s-au identificat 28 de contacţi pentru care s-a dispus măsura de carantină. O companie producătoare de ambalaje: 7 angajaţi pozitivi, s-au identificat 9 contacţi pentru care s-a dispus măsura de carantină”, precizează Prefectura Sibiu.

Potrivit Prefecturii există focar de noul coronavirus şi al Consiliul Judeţean şi două spitale din subordinea acestuia.

“Consiliul Judeţean Sibiu: 10 angajaţi pozitivi, s-au identificat 31 de contacţi pentru care s-a dispus măsura de carantină. Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu: 16 angajaţi pozitivi, s-au identificat 29 de contacţi dintre care 10 de serviciu şi 19 contacţi de familie pentru care s-a dispus măsura de carantină. Secţia de Hematologie a SCJU Sibiu: 4 angajaţi pozitivi şi 10 pacienţi. Au fost testaţi 35 de persoane din sistemul de sănătate. Spitalul de Psihiatrie ‘Dr. Gh. Preda’ Sibiu: 25 de angajaţi pozitivi”, se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Prefectura spune că este focar de noul coronavirus la Consiliul Judeţean (CJ), în timp ce preşedintele CJ, Daniela Cîmpean a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu este focar în instituţie. “Sunt cazuri de COVID ca de altfel în toate instituţiile din Sibiu. Sunt la Serviciul Tehnic. Nu este focar, dacă era focar, era declarat”, a spus Daniela Cîmpean.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu are în monitorizare şi alte şase focare din judeţ.

“Centrul pentru persoane vârstnice Şelimbăr: 41 de beneficiari pozitivi, dintre care 8 au decedat, 9 sunt spitalizaţi, iar 24 sunt vindecaţi, 16 angajaţi pozitivi dintre care 1 izolat, 15 vindecaţi. Au fost identificaţi 24 de contacţi de serviciu şi 78 de familie, pentru care s-a dispus măsura de carantină. Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Sălişte: 47 de beneficiari pozitivi dintre care 2 au decedat, 15 sunt spitalizaţi, iar 30 sunt izolaţi; 29 angajaţi pozitivi dintre care 3 spitalizaţi şi 26 izolaţi. CRRPH Dumbrăveni: 43 beneficiari pozitivi, dintre care 3 au decedat, 7 sunt spitalizaţi şi 34 izolaţi; 13 angajaţi pozitivi, toţi izolaţi. Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Agnita: 2 beneficiari pozitivi, ambii spitalizaţi; 2 angajaţi pozitivi ambii izolaţi. Centrul de recuperare şi reabilitare Neuropsihiatrică Tălmaciu: 114 de beneficiari pozitivi dintre care 1 este spitalizat, 113 sunt izolaţi; 26 de angajaţi pozitivi, toţi sunt izolaţi. Centrul pentru Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Tălmaciu: 4 angajaţi pozitivi dintre care 1 este spitalizat iar 3 sunt izolaţi”, a anunţat Prefectura Sibiu.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.