Spitalul de Pediatrie Sibiu îşi specializează un angajat să facă teste de coronavirus

Social

Un angajat al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu va merge să înveţe cum se fac testele de coronavirus, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti, în condiţiile în care spitalul din Sibiu este posibil să poată face aceste testări din luna aprilie, a precizat directorul Camelia Grigore.

“Ne-am comandat hotă şi consumabile. Asta o să fie peste două luni, hota, peste o lună consumabilele, aşa din afirmaţia firmelor. Deocamdată să vedem dacă se mai poate accelera ceva sau nu. Noi trimitem o persoană să se instruiască la Matei Balş, să ştie să lucreze, că nu am mai lucrat aşa ceva deocamdată. Deci nu este vorba ca în următoarele două săptămâni să fim funcţionali (pentru a face teste de coronavirus n.r.)”, a explicat directorul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu.

“Spitalul a demarat de la începutul lunii martie achiziţia unor materiale şi reactivi necesari pentru a putea stabili in laborator diagnosticul de infectare cu Covid-19, folosind ca sursă financiară bani de la Asociaţia Propediatria (firmele furnizoare au însă un interval de 6-8 săptămâni pentru livrarea acestor materiale şi reactivi)”, se arată într-un comunicat al spitalului sibian, emis în 9 martie. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.