START pentru extinderea Urgenţei de la Spitalul Judeţean Sibiu!

Social

– Termen de finalizare: 11 luni

– Unitatea va fi dotată cu computer tomograf

În mai puţin de un an, sibienii vor avea parte de servicii medicale de urgenţă mult mai bune şi mai performante în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu. Clădirea se va mări cu 300 mp la parter şi cu un etaj tehnic de 51 mp, extindere care va asigura un flux medical corespunzător cerinţelor actuale de calitate. În plus, sibienii care trebuie investigaţi cu ajutorul computerului tomograf nu vor mai fi plimbaţi cu targa sau în căruciorul cu rotile până la aparatul din Secţia Radiologie a spitalului, situată în clădirea Maternităţii, ci vor avea parte de această investigaţie chiar în Urgenţă, care va fi dotată cu un CT performant. Astfel, va scădea mult timpul necesar pentru investigare, diagnosticare şi tratament.

Consiliul Judeţean Sibiu anunţă că a fost emis în data de 20 mai 2021 ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, investiţie care se realizează în cadrul proiectului „Modernizare, extindere şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu”, finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Constructorul are la dispoziţie 11 luni pentru finalizarea lucrărilor (sfârşitul lunii aprilie 2022), în condiţiile în care graficul de lucrări nu va fi afectat de un nou val pandemic.

Printre principalele lucrări care vor fi efectuate se numără: realizarea un spaţiu de tip garaj pentru salvare, în imediata apropiere a accesului principal în unitate; amenajarea de alei carosabile pentru ambulanţă, alei pietonale, parcări şi spaţii verzi; realizarea/reabilitarea grupurilor sanitare pentru medici, pacienţi şi pentru sala de aşteptare, dar şi a unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilităţi; modernizarea registraturii UPU. De asemenea, va fi amenajată o cameră pentru pacienţii decedaţi, o cameră de decontaminare, o boxă pentru colectarea deşeurilor şi igienizarea tărgilor, precum şi un spaţiu generos pentru computerul tomograf, cameră tehnică computer tomograf, cameră de comandă şi cameră de resuscitare. În cadrul proiectului se vor achiziţiona şi echipamente pentru instalaţiile de ventilaţie.

„Avem în prezent patru şantiere deschise la Spitalul Judeţean: Neurologia, Radiologia, Dermato-venerologia şi, iată, de câteva zile şi Urgenţa. Ne dorim ca şi prin această investiţie începută la UPU să oferim sibienilor un acces uşor, în condiţii confortabile, la serviciile medicale de urgenţă, pentru care adresabilitatea este una foarte mare. Totodată, prin dotarea Urgenţei cu un CT performant, se va reuşi o diagnosticare rapidă şi o reducere a timpului petrecut de un pacient la Urgenţă. În scurt timp, vom demara o altă investiţie la Spitalul nou (Maternitate) în vederea reabilitării termice a clădirii, care, la fel, va fi finanţată din fondurile europene pe care le-am atras cu echipa din Consiliul Judeţean Sibiu”, a precizat Daniela Cîmpean, preşedinta CJ Sibiu.

Contractul de achiziţie publică de lucrări (proiectare, execuţie şi dotări) nr.2646/18.02.2020 a fost încheiat cu Asocierea TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL, PRO HART GROUP şi ALLBIZZ SRL, reprezentată prin lider de asociere TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL, iar valoarea lui se ridică la 8.471.493,40 lei cu TVA, din care suma plătită pentru computerul tomograf este de 1.428.000 lei cu TVA.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.