Studiu pentru gestionarea mai eficientă a parcărilor din Sibiu. Chestionar adresat sibienilor

Social

Primăria Sibiu intenţionează să eficientizeze gestionarea parcărilor publice din oraş şi să planifice inteligent dezvoltarea viitoare a acestor spaţii, ţinând cont de nevoia imperativă de a trece spre o mobilitate sustenabilă pentru a proteja mediul în care locuim. În acest sens, a contractat firma Urban Scope pentru a realiza un studiu care să permită administraţiei locale să contureze o strategie coerentă în acest domeniu.

Obiectivele principale ale studiului includ o analiză a sistemului de tarifare a parcărilor şi alcătuirea unei strategii de dezvoltare, gestionare şi planificare a sistemului de parcări.

Prima etapă a acestui studiu este analiza situaţiei curente a spaţiilor de parcare, a nevoilor sibienilor şi mai ales a obiceiurilor de parcare. În acest scop, în perioada 9 februarie – 4 martie, sibienii sunt invitaţi să completeze un scurt chestionar online, disponibil pe sibiu.ro:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScg8F7l-crPEnDJR1zlGis42BbX9iEsHSRJCvXblGdjxmGVqg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Chestionarul este disponibil şi în format tipărit, la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni din sediul Primăriei Sibiu din Piaţa Mare şi la ghişeele Direcţiei Fiscale de pe str. Turismului şi din sediul Primăriei Sibiu de pe bulevardul Victoriei.

Întrebările chestionarului se referă, printre altele, la mijloacele de transport utilizate pentru deplasarea în oraş, spaţiile de parcare utilizate în aceste deplasări şi modul de plată a taxei.

Este important ca acesta să fie completat de cât mai multe persoane pentru ca firma care realizează studiul să obţină o imagine cât mai clară a situaţiei existente, ceea ce va permite propunerea unor măsuri de îmbunătăţire conforme cu realitatea specifică oraşului. Vă mulţumim anticipat pentru implicare şi pentru timpul acordat!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok .