Un număr de 792 de femei au intrat în cursa electorală la alegerile locale din judeţul Sibiu, dintre care 21 de doamne candidează pentru funcţii de primar

Politic

În prezent, principalele două funcţii din administraţia locală sunt ocupate de două femei: Astrid Fodor (FDGR), primarul municipiului Sibiu şi Daniela Cîmpean (PNL), preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Cea mai mare concurenţă pentru postul de primar se înregistrează în municipiul Sibiu, unde sunt nouă candidaţi, în timp ce în comuna Păuca este un singur candidat de primar.

Nouă candidaturi au rămas definitive pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, printre care şi cea a primarului în funcţie, Astrid Fodor (Forumul Democrat al Germanilor din România – FDGR), a informat Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) numărul 1 Sibiu.

Şase candidaţi pentru funcţia de primar al Sibiului sunt economişti: primarul Astrid Fodor (FDGR); Ciprian Faraon (Partidul Umanist Social Democrat); lidera judeţeană a USR Sibiu, Ruxandra Cibu Deaconu (Alianţa Dreapta Unită); administratorul public al Consiliului Judeţean, liderul municipal al PNL Sibiu, Adrian Bibu; preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Patrioţilor, Cristian Marinescu; Ioan Ştefan Zară (Partidul Ecologist Român).

Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sibiului este inginerul Gheorghe Giubega, iar din partea AUR va candida pentru Primăria Sibiu liderul judeţean al filialei, medicul şi deputatul Sebastian Suciu.

În cursa pentru Primăria Sibiu s-a înscris un singur candidat independent, arhitectul Lucian Găvozdea.

Opt candidaţi au intrat în cursa electorală pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, printre care actualul preşedinte liberal, Daniela Cîmpean, şi social-democratul Bogdan Trif, fost ministru al Turismului.

Actualul preşedinte al CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, vicepreşedinte al PNL, va candida pentru obţinerea celui de-al treilea mandat. Deputatul Bogdan Trif, liderul filialei judeţene a PSD, va candida a doua oară pentru funcţia de preşedinte al CJ Sibiu. Tot pentru a doua oară a intrat în această competiţie şi liderul filialei municipale a USR Sibiu, consilierul judeţean Adrian Echert (Alianţa Dreapta Unită).

Alţi cinci candidaţi vor candida pentru conducerea judeţului: consilierul municipal al Forumului Democrat al Germanilor din România, Paul Kuttesch; fostul director al Aeroportului Internaţional Sibiu, Augustin Sava (AUR); Lucian Trancă, de la Partidul Patrioţilor; liderul filialei judeţene de la Partidul Ecologist Român, Ioan Gligor; Dragoş Patriche, de la Partidul Umanist Social Liberal (PUSL).

Cel mai în vârstă candidat din judeţul Sibiu este Ştefan Băcilă, de 88 de ani, candidat pentru funcţia de consilier local în municipiul Mediaş, din partea AUR. Cei mai tineri candidaţi la alegerile locale din judeţul Sibiu au 23 de ani: cinci candidaţi de 23 de ani pentru funcţia de primar, iar alţi şapte de aceeaşi vârstă, candidaţi pentru funcţia de consilieri judeţeni.

Duminică sunt aşteptaţi în cele 381 de secţii de votare din judeţ un număr de 381.735 alegători, potrivit AEP. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .