51 de cadre medicale din patru spitale şi de la Ambulanţă, infectate cu noul coronavirus

Social

Un număr de 51 de angajaţi din patru spitale din municipiul Sibiu şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) sunt infectate cu noul coronavirus, fiind vorba despre un spital în care sunt trataţi pacienţi COVID-19 şi trei spitale în care sunt internaţi bolnavi care nu au COVID-19, a anunţat marţi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Andreea Ştefan.

Din cele 51 de cadre medicale infectate, 34 sunt internate în secţia Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, iar restul au fost declarate vindecate şi externate.

“Conform datelor oferite de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr total de 51 de persoane din sistemul de sănătate. Astăzi, 28.04.2020 din totalul de 51, un număr de 34 de persoane sunt internate pe secţia de Boli Infecţioase din cadrul SCJU Sibiu, fiind monitorizate şi sub tratament specific, iar un număr de 17 persoane au fost declarate vindecate şi externate”, a explicat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

Aproape jumătate din personalul medical infectat provine din singurul spital care tratează pacienţii adulţi cu COVID-19 din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).

“În cadrul SCJU Sibiu, sunt confirmate pozitiv 21 de persoane”, a mai spus Andreea Ştefan.

Potrivit sursei citate, printre cei infectaţi din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, se numără un medici, asistente şi personal medical auxiliar din secţiile cu pacienţii COVID-19, şi anume de la Terapie Intensivă, Infecţioase şi Medicală.

Deşi este un spital non-COVID-19, Spitalul CF din Sibiu a fost închis, după ce aici s-au înregistrat şapte angajaţi pozitivi, şi anume, trei asistenţi şi patru angajaţi din personalul medical auxiliar. Spitalul CF din municipiul Sibiu este singurul spital din judeţ, închis din cauza COVID-19.

Noutatea este infectarea cadrelor medicale din alte două spitale din municipiul Sibiu, şi anume, de la Spitalul de Psihiatrie şi de la Spitalul Militar. La Spitalul de Psihiatrie au fost confirmaţi cu noul coronavirus un medic de Psihiatrie-Pediatrică şi un asistent medical, iar la Spitalul Militar, un asistent din secţia ORL.

În municipiul Sibiu au rămas doar două spitale în care să nu existe cadre medicale infectate: Spitalul de Pediatrie, unde sunt trataţi copiii infectaţi cu COVID-19 şi Spitalul de Pneumoftiziologie.

De asemenea, mai sunt infectaţi un medic de familie din judeţul Sibiu şi doi medici de la Ambulanţă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.