Sibiul participă și anul acesta la Săptămâna Europeană a Mobilității (16-22 septembrie)

Divertisment

Pentru al treilea an consecutiv, Municipiul Sibiu va participa la Sãptãmâna Europeanã a Mobilitãții care se va desfãșura anul acesta în perioada 16-22 septembrie încurajând mersul pe jos ca mãsurã pentru creșterea mobilitãții locuitorilor și punând accent pe siguranța deplasãrii în trafic pe jos, cu bicicleta sau trotineta. Pânã în prezent peste 2400 de orașe și mai mult de 2000 de ONG-uri, școli sau firme s-au înscris în acest program.

Primãria Sibiu, în colaborare cu partenerii sãi, a pregãtit câteva acțiuni care marcheazã adeziunea Sibiului la demersurile europene pentru creșterea mobilitãții:

Piețele centrale respirã din nou fãrã mașini. Piața Micã, strada Centumvirilor, Piața Schiller și strada Arhivelor se vor închide circulației în perioada 21 septembrie, ora 8 – 22 septembrie, ora 20. Și Piața Huet va fi inclusã ca spațiu de desfãșurare a evenimentelor din program, în mai anul acesta piața fiind declaratã pietonalã.

În zonele eliberate de mașini și redate sibienilor și turiștilor, Primãria Sibiu va organiza o serie de acțiuni care sã atragã publicul în centru:

  • – În Piața Mică eliberată de mașini partenerul principal al programului – Decathlon – va organiza în 21-22 septembrie, între orele 10 și 16, activități sportive: zone de tir cu arcul, mese de ping pong, badminton și o școală de biciclete.
  • – În Piața Huet balerinii Teatrului de Balet vor dansa pentru trecători și îi vor invita la vals în acțiuni spontane pe parcursul zilelor de 21 și 22 septembrie.
  • – În Piața Schiller, sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 17 și duminică, 22 septembrie, de la ora 12, Teatrul pentru Copii și Tineret Gong organizează ateliere pentru copii, cu diverse activități creative și atractive pentru cei mici.
  • – Strada Centumvirilor va deveni promenadă. Aici vor fi așezate bănci și ghivece de flori pentru a înfrumuseța zona și pentru a-i schimba funcționalitatea


Partenerii Primãriei au pregãtit și alte surprize:

  • – Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului va oferi gratuitate în zilele de 21 și 22 septembrie, pentru persoanele care sosesc pe bicicletă sau pe trotinetă
  • – La Zoo Sibiu accesul copiilor va fi gratuit în cele două zile și vor fi invitați să participe și la un concurs cu premii. De asemenea, Decathlon va amplasa la intrare un stand cu biciclete care pot fi testate gratuit, după completarea unui formular
  • – Teatrul Gong va oferi celor care sosesc cu bicicleta sau trotineta în zilele de 21 și 22 septembrie un voucher de intrare la un spectacol la alegere din luna octombrie
  • – Tursib va oferi gratuitate pe mijloacele de transport public în zilele de 21 și 22 septembrie, pe toate rutele din municipiul Sibiu, cu excepția cursei spre Păltiniș.

Concurs cu premii Sãptãmâna Mobilitãții

Ca și în precedenta ediție, Primãria Sibiu organizeazã un concurs, de data aceasta dedicat copiilor cu vârsta de pânã la 14 ani, iar locul de desfãșurare va fi Grãdina Zoologicã. Sub moto-ul „Mergi pe jos! E sãnãtos!” concursul se va desfãșura în perioada 21-22 septembrie și va consta în parcurgerea a douã trasee în Zoo, însumând aproximativ 1,5 km. Urmãrind direcționalele, participanții vor trece pe lângã o serie de obiective din Grãdinã unde vor face o fotografie, dovedind astfel cã au parcurs distanța. Pentru a se înscrie în concurs vor trebui sã posteze minim 11 fotografii cu 11 obiective diferite de pe cele douã trasee. Postarea va fi publicã, pe pagina proprie de Facebook, cu hashtag-urile: #Sibiumobilityweek ȘI #zoosibiu.

Câștigãtorii vor fi trași la sorți dintre cei care au parcurs corect minim 11 obiective, iar premiile oferite de Primãria Sibiu, constau în 3 biciclete și pachete cu câte 10 intrãri gratuite la Zoo.

Atunci când posteazã fotografiile cu animalele, copiii sunt invitați sã fie creativi și sã propunã nume potrivite, chiar comice, pentru animalele din Zoo pe care le fotografiazã. Cele mai reușite nume vor fi alese de conducerea Grãdinii, tipãrite pe plãcuțe și amplasate pe gardul adãposturilor pentru ca prietenii din Zoo ai copiilor sã aibã un nume.

Mai multe informații și regulamentul complet al concursului vor fi făcute publice în următoarele zile.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.