Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu reia consultaţiile în ambulatoriile de specialitate şi face şi teste de COVID-19 la cerere

Social

Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu a anunţat că reia consultaţiile în ambulatoriile de specialitate, începând de vineri, 15 mai şi va putea face teste de COVID-19, la cerere, contra cost.

“Începând cu data de 15.05.2020, după încetarea stării de urgenţă, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va relua activitatea de consultaţii în ambulatoriile de specialitate. Consultaţiile şi investigaţiile se vor face numai cu bilet de trimitere de la medicul de familie şi programare telefonică la numerele 0269 217 810 şi 0269 217 927”, se precizează în comunicatul Spitalului Clinic de Pediatrie.

Potrivit sursei citate, la prezentarea pentru consultaţie/investigaţie se va măsura temperatura corporală în cabinetul de triaj din fiecare locaţie şi se va solicita dezinfecţia mâinilor. Dacă pacientul este afebril, acesta va fi îndrumat către cabinetul de consultaţie/investigaţie. Dacă pacientul este febril, acesta va fi îndrumat pentru consultaţie în Unitatea de Primiri Urgenţe.

“În momentul programării telefonice, aparţinătorii vor fi chestionaţi cu privire la următoarele aspecte: dacă copilul are simptome de răceală, strănut, tuse, dureri în gât, dificultăţi de respiraţie şi / sau febră (mai mare de 37°C); dacă există membri ai familiei cu aceste simptome; dacă au intrat în contact cu un pacient confirmat cu COVID-19; dacă suferă de o patologie cronică sau o afecţiune care îi reduce imunitatea”, explică cei de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Conducerea Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu anunţă şi că va face teste de COVID-19, la cerere, contra cost. “Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului de Pediatrie poate efectua la cerere, contra cost, analize RT-PCR COVID-19 la preţul de 280 lei/test, precum şi teste pentru determinarea anticorpilor (Ig M şi Ig G – anti SARS-Cov-2), preţul fiind de 80 lei/test”, se arată în comunicatul spitalului sibian. Pentru distanţarea pacienţilor, vor fi primiţi doar doi pacienţi pe oră. Programarea pacienţilor cu risc crescut se va face la începutul programului de lucru. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.