CJ Sibiu implementează un nou proiect pe fonduri europene în domeniul sănătăţii: nou ambulatoriu pentru adulţi la Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”

Social

Aproximativ 10, 7 milioane lei este valoarea contractului de finanţare pe care preşedinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean şi Dan Popa, director în cadrul ADR Centru, l-au semnat luni, 16 septembrie 2019, la sediul Consiliului Judeţean Sibiu, în prezenţa reprezentanţilor mass-media.

La eveniment au mai participat vicepreşedintele CJ Sibiu, Marcel Luca, managerul Spitalului de Psihiatrie, Sebastian Stroia, directorul medical, dr.Ciprian Băcilă şi directorul executiv al Direcţiei Strategii, Proiecte din cadrul CJ Sibiu, Oana Popa.

Fondurile europene atrase prin Programul Operaţional Regional (POR) vor fi folosite pentru extinderea şi modernizarea corpului de clădire unde în prezent funcţionează Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu în vederea mutării ambulatoriului de adulţi. Proiectul presupune extinderea clădirii UPU cu două etaje, plus mansardă. În noul ambulatoriu, dotat cu lift, vor fi amenajate 14 cabinete medicale şi un laborator de analize, care vor fi dotate cu echipamente şi aparatură medicală modernă de investigaţii şi tratament: sistem modular analitic pentru biochimie+imunologie
electrochemiluminescenţă, analizor automat hematologie, analizor automat coagulare, analizor automat urină cu sediment, analizor automat microbiologie, nefelometru, ecograf Doppler general şi carotidian, EEG, EMG.

Motivaţia acestei investiţii este dată de numărul tot mai mare de pacienţi care se adresează Ambulatoriului de adulţi al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, respectiv la 12.000 de consultaţii anual. Dacă în anul 2013, aici consulta un singur medic psihiatru, în prezent 12 medici psihiatri şi un psiholog deservesc Ambulatoriul. Prin modernizarea clădirii care va găzdui ambulatoriu, Spitalul de Psihiatrie îşi va putea extinde asistenţa psihiatrică şi psihologică, la care se vor adăuga şi alte servicii conexe precum neurologia (care a început din anul 2016), endocrinologia şi medicina internă.

„La momentul actual cea mai mare nevoie pentru cetăţeni este infrastructura de sănătate şi oferirea de servicii medicale de calitate. Am perceput-o de la bun început ca o prioritate şi ne-am concentrat întreaga activitatea în această direcţie. În actuala perioadă de programare, Consiliul Judeţean Sibiu are încheiate opt contracte de finanţare pe sănătate, în valoare de aproximativ 80 milioane lei: 3 la Spitalul Judeţean de Urgenţă, 3 la Spitalul de Pneumoftiziologie şi 2 la Spitalul de Psihiatrie. Mulţumesc public echipei din Direcţia Strategii, Proiecte pentru munca şi responsabilităţile pe care şi le asumă. Sunt norocoasă să am o astfel de echipă şi mă mândresc cu acest lucru”, a declarat preşedinta Daniela Cîmpean.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.